Bradley, Alan: Filminauha kohtalon käsissä (Bazar 2016, Suom. Maija Heikinheimo)

Posted on

Jos pidät Agatha Christien henkilöhahmoista Miss Marplesta tai Poirotista, pitdät varmaankin Bradley luomasta henkilöhahmosta Flavia de Lucesta. Flavia on 11-vuotias nokkela harrastelijasalapoliisi ja intohimoinen kemian harrastaja. Kirjassa tapahtumat sijoittuvat 1950-luvun Englantiin Bishop´s Laceyn kylään sekä Flavian kotikartanoon Buckshawiin. Filminauha kohtalon käsissä on jo neljäs suomennettu Flavia de Luce-sarjan kirja ja lisää on tulossa syksyllä.

Kirjan tapahtumat alkavat, kun kuuluisa elokuvaohjaaja sapuu kuvaamaan uutta elokuvaansa Buchshawin kartanoon, jonka Flavian isä on rahapulassa vuokrannut elokuvaväelle. Pian tapahtumat alkavatkin tiivisty, kun sankka lumisade saartaa kartanon. Murha onkin vain ajan kysymys, mutta kuka on uhri ja kuka on syyllinen? Tapahtumien taustat juontavat juurensa jo sota-ajalle ja Flavian tädilläkin on asiasta jotain tietoa. Myös joulupukin odotus sotkee kuvioita.

Filminauha kohtalon käsissä on taattua Flavia de luce-sarjan laatua ja siinä seikkailevat aiemmista kirjoista tutut hahmot sekä Flavian luotto-polkupyörä :). Kirja sopii kaikille sellaisille dekkarien ystäville, jotka pitävät enemmän rauhallisista ja kuvailevista kirjoista kuin hyytävistä trillereistä. Kuten kirjassa itsessäänkin komisario Hewitt tokaisee : ”Ihan kuin Agatha Christien kirjassa”, kertoo kirjasta paljon.

Kiitos kustantajalle pyydetystä arvostelukappaleesta.

A-M S